Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;;;

Ελληνική Βουλή, 6 Μάη του σωτηρίου έτους 2010.
Στην καρδιά της Ελλάδας,στην πρωτεύσουσά της την Αθήνα,που 2500 χρόνια πριν ήταν το λίκνο της Δημοκρατίας στο κτήριο του Κοινοβουλίου μπροστά στν πλατεία Συντάγματος,ψηφίζεται επι της αρχής το νομοσχέδιο για την καταφυγή της χώρας για δανεικά στο Δ(ο)Ν(η)Τ(ή) και στιν αντίστοιχο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης(από το "...στη ρίχνει").

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας...
ΥΠΕΡ 172 (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Λ.Α.Ο.Σ.)
KATA 121 (Ν.Δ., Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α)

3 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ (Σ.Σακοράφα,Γ.Δημαράς και Β.Οικονόμου) και 1 της Ν.Δ.(Ν.Μπακογιάννη) αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην κομματική γραμμή και να ψηφίσουν οι 3 πρώτοι παρούσα και παρόντες αντίστοιχα και υπερ η τελευταία.

Ανεξάρτητα από τα κίνητρα των εν λόγω βουλευτών είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους ορισμένο από το Σύνταγμα, στα πλάισια του" δημοκρατικού "μας πολιτεύματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση...

Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος και ψηφίζουν κατά συνείδηση ( άρθρα 51 παρ. 2 και 60 Σ.). Τούτο σημαίνει ότι δεν οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκλογέων τους ούτε εκπροσωπούν την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται. Δεν καταδιώκονται ή εξετάζονται για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (με εξαίρεση τη συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και γι' αυτήν απαιτείται άδεια της Βουλής, άρθρο 61 παρ. 1 και 2. Σ.)

Αποτέλεσμα....Και οι 4 διαγράφηκαν απο τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες γιατί "τόλμησαν" να πάνε κόντρα στην κομματική γραμμή,στις επιταγές του τσοπάνη και να αποφασίσουν με γνώμονα τη συνείδησή τους,κάτι για το οποίο αν μη τι άλλο ψηφίστηκαν κι εκλέχθηκαν.

Κι αν αλήθεια οι βουλευτές πρέπει να ακολουθούν τις εντολές των αρχηγών τους....ποιός ο λόγος ύπαρξης των ψηφοφοριών;;

Αλήθεια πού πήγε η Δημοκρατία...ή έστω η επίφασή της...;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: