Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012....ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ(κατά Μάγιας...)

Ηρθες και πάλι τρελο καρναβάλι,με μάσκες,άρματα,παράτες ή αλλιώς εθνικές εκλογές με μάσκες,πτώματα παπάρες.
Για άλλη μια φορά να μηδενίζουμε το κοντέρ,να ξεχάσουμε τα όσα έγιναν,να παραμυθιαστούμε με τα όσα θα γίνουν μαγικά απο τις 7 του Μάη.Με κόμματα παλιά,δοκιμασμένα και αποτυχημένα,με κόμματα "καινούργια" που θυμίζουν την προχτεσινή μακαρονάδα σε εστιατόριο σερβιρισμένη με φρέσκο λιωμένο τυράκι...Και πόσοι θα δαγκώσουν αυτό το τυράκι....
Οι μέρες της πλατείας συντάγματος,των αγανκτισμένων με παρέσυραν.Πίστεψα πως ηρθε η ώρα να τελειώνουμε με την γενιά του Πολυτεχνείου,τη γενιά της χούντας με δημοκρατική επίφαση.Να τελειώσουμε με το θλιβερό θέαμα των νέων ανθρώπων να στηρίζουν καθεστωτικές παραταξεις και κυβερνητικά κόμματα για να τυχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης για μια θέση στο δημόσιο...Να τελειώνουμε με τους απολιτικ συνομίλήκους μου που προτιμούσαν την εκδρομή στη Μύκονο απο το να ψηφίσουν.Νόμιζα πως η πλατεία θα ήταν πεδίο δράσης και πολιτικής ζύμωσης....νομίσματα κίβδηλα!
Πρώτη φορά φοβάμαι εκλογές.
Φοβάμαι για το τι θα φέρουν και για το τι δε θα φέρουν.
Φοβάμαι πως ο δικομματισμός δεν θα πάθει τη συντριβή που του αξίζει για το κατάντημα που μας έφερε,στηριζόμεος σε ψευτοδιλλήματα και αδιόρατες απειλές περι Ευρώ κι Ευρώπης.
Φοβάμαι τους νεοφασίστες νοσταλγούς των Ες-Ες να ομνύνουν ορκο βουλευτικό γιατι τόσα χρόνια τα Μ.Μ.Ε έθρεψαν το αυγό του φιδιού στα μυαλά των παιδιών που θα ψηφίσουν πρώτη ή δεύτερη φορά.
Φοβάμαι πως θα παραμυθιάσουν τον λαό και πάλι λάιφ-στάιλ πολιτικοι μα στην πραγματικότητα....καμμένοι.
Φοβάμαι πως η Αριστερά κολλημένη στις ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος για μια ακόμη φορά θα αρνηθεί να αναλάβει ουσιαστικό πολιτικό ρόλο προδίδοντας όσους πιστεύουμε σε προγραμματικές συγκλίσεις με γνώμονα τα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος.
Φοβάμαι τους "νέους" πολιτικούς που με τα "νέα" τους κόμματα πασχίζουν να σβήσουν απο τη μνήμη μας τα όσα έκαναν στα παλαιά τους....στέκια κυβερνητικά και μή.
Φοβάμαι όλα αυτά που εγιναν,γίνονται και θα γίνουν για μας....χωρίς εμάς.
Μετά φόβων και πάθους λοιπόν θα προσέλθω στοο εκλογικό τμήμα μου και πάλι.Η επιλογή μου από καιρό δεδομένη...και μια ευχή....Καλό Βόλι παίδες με λιγο φόβο και πολύ πάθος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: