Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΙΡΛΑΝΔΙΑ-Ε.Ε σημειώσατε...(Ο)Χ(Ι)


Αμήχανα αντιμετώπισε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ιρλανδικό "ΟΧΙ" σχετικά με την κύρωση της της Συνθήκης της Λισαβώνας που θα αντικαθιστούσε το Ευρωσύνταγμα.Αξίζει να σημειωθεί πως για να τεθεί σε ισχύ η εν λόγω συνθήκη από τις αρχές του 2009 πρέπει να την αποδεχτούν όλα τα κράτη-μέλη.Αποτέλεσμα...: κανείς πια δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι,μιας και δεν είχε εκπονηθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο για να εφαρμοστεί σε μια τέτοια περίπτωση.Έτσι αυτό που τώρα φαίνεται σαν επικρατέστερο σενάριο είναι να επαναληφθεί το δημοψίφησμα στην Ιρλανδία,αφού πρώτα "ενημερωθούν" καλύτερα οι πολίτες...!!!

Το ΟΧΙ οφείλεται κυρίως στις ψήφους των εργατικών και αγροτικών πληθυσμών της χώρας που εξέφρασαν έτσι τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην Ε.Ε.

Αυτό που όμως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το ότι σύμφωνα με τους Irish Times βασική αιτία που οδήγησε το 53% περίπου των Ιρλανδών να καταψηφίσουν την ευρωσυνθήκη ήταν το ότι όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας με εξαίρεση το Σιν Φέιν(πολιτική πτέρυγα του IRA) προπαγάνδιζαν υπέρ του..."ΝΑΙ"....!!!

Σου λένε λοιπόν οι Ιρλανδοί....για να θέλουν όλα αυτά τα λαμόγια της πολιτικής να κυρωθεί η συνθήκη....κάποιο λάκκο έχει η φάβα!!!

Αύριο Τρίτη συζητείται στο ελληνικό κοινοβούλιο η πρόταση που κατέθεσαν από κοινού ΠΑ.ΣΟ.Κ, Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και Λ.Α.Ο.Σ για την διεξαγωγή και στη χώρα μας δημοψηφίσματος για τον ίδιο λόγο,μολονότι το κείμενο τησ Συνθήκης έχει ήδη επικυρωθεί από την ελληνική βουλή με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!!!

Όμως μην έχετε αυταπάτες....αποκλείεται να αποφασιστεί η διενέργεια τέτοιου δημοψιφήσματος μιας και το αποτέλεσμα αναμένεται ανάλογο με το ιρλανδικό....

Άλλωστε στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία....δε χρειάζεται να εφαρμόζεται κιόλας....

2 σχόλια:

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Μάλλον όπως το λες είναι, Δημήτρη... Στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν χρειάζεται να την εφαρμόζουμε κιόλας!

Πότε θα ξυπνήσουμε... Πότε;

Την καλησπέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

κακες λεξεις λεσ ακου εκει δημοψηφισμα...ντροπη σου αλητη να λες στην αποικια της ζιμενς τετοιες κακες κεξεις και να διασπειρεις ζιζανια....ακους εκει....