Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ...ΜΠΑΜΙΕΣ

Έχω καιρό να ασχοληθώ στο blog με την επικαιρότητα...ευτυχώς για κάποιους!Λίγο το τρέξιμο στα επαγγελματικά,λίγο ένα οικογενειακό πρόβλημα υγείας που με απασχολούσε τις τελευταίες μέρες,ίσως λίγο και η βαρεμάρα μου οδήγησαν σε αυτήν την απουσία.Και όλα αυτά σε μια περίοδο που συνέβησαν πολλά,τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό...
Πρώτα απ'όλα οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους εξέλεξαν για πρόεδρο έναν έγχρωμο,τον Χουσεΐν Μπαράκ Ομπάμα,γερουσιαστή του Ιλλινόις και προερχόμενο από το χώρο των Δημοκρατικών.Η εκλογή του Ομπάμα για κάποιους λόγους που ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω χαροποίησε πέρα από τους οπαδούς των Δημοκρατικών σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.Ειλικρινά βαρέθηκα να παρακολουθώ στις (α)ειδήσεις ανθρώπους από την Ισπανία μέχρι την Ιαπωνία και από την Κένυα μέχρι....το Βελγικό Σουρινάμ να πανηγυρίζουν για την...αλλαγή(change we can ήταν άλλωστε το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα).
Και άντε να δεχτώ πως είναι άξιο λόγου το ότι ο νέος πρόεδρος είναι έγχρωμοςενώ "αν ζούσε 160 χρόνια παλαιότερα,μάλλον θα ήταν σκλάβος",κατά τον Ευαγγελάτο,τον γνωστό για την ικανότητα να δραματοποιεί τα πάντα δημοσιογράφο.Αντε να δεχτώ πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που μοιάζει ικανός να εμπνεύσει εμπσιτοσύνη στην απορριπτέα από πολλούς πολιτική.
Αλλά μέχρι έκει.Σε απλά ελληνικά ο Ομπάμα ίσως αποδειχτεί πολύ καλός για τη χώρα του.Γιατί προσωπικά εμένα με φοβίζει.
Με φοβίζει πως η νίκη του πανηγυρίστηκε μετά από μια οκταετία προεδρίας του ανεκδιήγητου Τζ.Μπους jr που αν το δεις λογικά ο μόνος πιθανός υποψήφιος των δημοκρατικών που δεν θα κέρδιζε αυτήν την εκλογική μάχη να ήταν ο...Μ.Έβερτ(μιας και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα κυβερνηθούμε ξανά από Παπανδρέου...).
Με φοβίζει γιατί την τελευταία φορά που οι States κυβερνήθηκαν από δημοκρατικό πρόεδρο(τον μεγάλο σαξω-φονιά Bill) ήρθαν και τα έκαναν....οίκο ανοχής εδώ στα Βαλκάνια,ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να προτιμούν περιοχές όπως Ιράκ-Αφγανιστάν κλπ....μακριά από μας.
Με φοβίζει στο τέλος-τέλος γιατί τόσα χρόνια οι Αμερικανοί μας...μαμάνε και πονάμε έχοντας λεύκο πρόεδρο...αναρωτιέμαι λοιπόν τι θα γίνει τωρα με τον έγχρωμο άρα και όπως λένε πιο...προικισμένο...!!!
Πάντως για να λέμε και την αλήθεια χειρότερος Μπουςτης Αμερικής δε νομίζω να αποδειχθεί...αλλά δεν είναι και ο σύγχρονος....Che.
Και για να έρθουμε στα καθ'ημάς...αγαπημένε μου αναγνώστη,με τι μπάμιες έχουμε μπλέξει;;;
Πρώτα απ'όλα τι εγκέφαλος είναι αυτός ο...Αθανασόπουλος;;Ναι για τον διοκητή της ΔΕΗ λέω που ενώ η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως πέφτει,αυτός ο mastermind των οικονομικών και της διοίκησης ζητά να επιβληθεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ...ρήτρα καυσίμου 5%!!!Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,που οι κυβερνήσεις όλων των κρατών και η ελληνική ανάμεσα συστήνουν στις ιδιωτικές εταιρείες αυτοσυγκράτηση στις τιμές ο "Μάγιστρος" αυτός "της διοίκησης" εισηγείται συνολικές αυξήσεις 7%(μαζί με το τελός ρύπων) στα τιμολόγια μιας-άκουσον,άκουσον" Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας!!!!Αύξηση στα τιμολόγια μιας Δ.Ε.Κ.Ο που πριν από 5 χρόνια παρουσίαζε κερδοφορία 400εκατ.€ ενώ σήμερα παρουσιάζει ζημιές της τάξης των 200εκατ.€ συνυπολογίζοντας τα bonus του Μr Αθανασόπουλος για την (ά)χρηστή του διαχείριση;;Που'σαι ρε Μαλβίνα να φωνάξεις....όκσω φούστη απ'την παράγκα!!!
Τελειώνω αναγνώστη μου γιατί σε κούρασα και με συγχωρείς με την αποπομπή από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. του Π.Τατούλη.Του παμμέγιστου αυτού πολιτικού άνδρα που με τις τοποθετήσεις του,τις συνεντέυξεις του,τα άρθρα και τις δηλώσεις του προέβαλλε τις αντιρρήσεις του σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της παράταξης που ανήκε και κυβερνά αυτόν τον τόπο.Μια απορία έχω μόνο αγαπημένε μου Πέτρε...αλήθεια όσο ήσουν στην κυβέρνηση ως υπουργός η Ν.Δ. κυβερνούσε φιλολαϊκά;;;Πάντως ειλικρινά χάρηκα που σε...σουτάρανε επιτέλους γιατί μας είχαν ζαλίσει τα κανάλια τόσο καιρό..."φεύγει ο Τατούλης,μένει ο Τατούλης,υπ'ατμόν ο Τατούλης".
Τελικά για όλους σας ρε Πέτρε ο κακομοίρης ο Αντώναρος το τρώει το στραγγιστό στην καράφλα...άδικη κενωνία....

Υ.Γ.Αλήθεια χώρις να το ψάξεις αναγνώστη μου,θυμάσαι το μικρό όνομα του Αντώναρου;;...ναι ναι του κυβερνητικού εκπροσώπου λέω που στα Εξάρχεια τον έκαναν... τζατζίκι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: