Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

18 χρόνια μετά....Νίκος Τεμπονέρας

08/01/1991.Η πλειοψηφία των γυμνασίων και λυκείων της χώρας τελεί υπό κατάληψη ενάντια στην μεσαιωνικών αντιλήψεων εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" του τότε υπουργού Παιδείας της Ν.Δ. Β.Κοντογιαννόπουλου(νυν στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.).Την αναταραχή στην παιδεία επιτείνουν ομάδες "αγανακτισμένων πολιτών-γονιών",τραμπούκων-αναβιωτών των "κενταύρων και των "rangers",που εισβάλλουν στα κατειλημμένα σχολεία για να σπάσουν τις μαθητικές καταλήψεις.
Στο 3ο γυμνάσιο Πάτρας εφορμά ομάδα γνωστών οννεδιτών της περιοχής.Σε βοήθεια των μαθητών σπέυδουν καθηγητές τους,ένας εκ των οποίων,ο 38χρονος Ν.Τεμπονέρας δολοφονείται από τον Ι.Καλαμπόκα,τότε δημοτικό σύμβουλο και προεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.Ήταν ο πρώτος νεκρός,καθώς ακολούθησαν άλλοι 4 από πυρκαγιά στο κατάστημα "Κ.Μαρούσης" στην Αθήνα,συνέπεια μάλλον της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας.
Ο δολοφόνος του Ν.Τεμπονέρα αρχικά καταδικάστηκε σε ισόβια,έπειτα όμως πέτυχε μείωση της ποινής του και παρέμεινε στη φυλακή μόλις 3 χρόνια!(α ρε άτιμη και αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη).

2 σχόλια:

giannis είπε...

de ksexname pote!!!!

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Με πιάνει ναυτία από τον θυμό κάθε φορά που ακούω αυτή την ιστορία.
Πού να φανταζόμουν ότι και στη δική μου εποχή της νιότης θα "τύχαινε" μια ανάλογη ιστορία. Ο κόσμος φαίνεται να μην αλλάζει, δυστυχώς... Άσε που λένε ότι ο δολοφόνος του Τεμπονέρα είναι πλήρως αποκατεστημένος και μάλιστα δουλεύει σε τράπεζα!

Ευχαριστούμε που μας τα θυμίζεις, Δημήτρη! Καλό σου μεσημέρι.