Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

MEET THE SHMINISTIM

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις σφοδρές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της Χαμάς(de jure) και αμάχων Παλαιστινίων (de facto) στη Λωρίδα της Γάζας.Τα αιματηρά αυτά γεγονότα απλά προστίθενται στον κύκλο της βίας και του αίματος μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών που ξεκίνησε με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ,με τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Είναι σιγουρό,αναγνώστη μου,πως είτε λόγω του αισθήματος δικαίου είτε ενός πατροπαράδοτου όσο και ανεξήγητου ίσως αντισημιτισμού,οι περισσότεροι από εμάς σιωπηλά ή με κραυγές έχουμε "καταραστεί" τους Εβραίους για τα όσα κάνουν.
Κι όμως υπάρχουν κάποιοι Ισραηλίτες που αν και ζουν σε ένα τόσο μιλιταριστικό κράτος,επιλέγουν να αρνηθούν την υποχρεωτική στράτευσή τους σε έναν στρατό κατοχής,όπως ο ισραηλινός.Είναι οι Shministim μαθητές Λυκείου,που εξαιτίας της άρνησης τους για στράτευση αντιμετωπίζουν ποινές εγκλεισμού σε φυλακές,κάτι που σαφέστατα συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,ενώ η Διεθνής Κοινότητα...ποιεί την νήσσαν!
Παραθέτω,αναγνώστη μου, λοιπόν το link για την ιστοσελίδα μιας διαμαρτυρίας υπεράσπισης των διακαιωμάτων των Shministim που ξεκίνησε στις 18/12.Στη σελίδα αυτή υπάρχει και μια σχετική φορμα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ,καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των Shministim.
Σε ένα μιλιταριστικό,στρατοκρατούμενο κράτος,συνυπεύθυνο για το αιματοκύλισμα της περιοχής έιναι κάλο να ξέρεις πως υπάρχουν φωνές που αντιδρούν.

http://december18th.org/

Υ.Γ.Σύμφωνα με ένα ιστορικό ανέκδοτο,σε μια συνεδρίαση του Ο.Η.Ε. ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:
"Λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ,ο Μωυσής γδύθηκε για να κάνει μπάνιο σε ένα ποτάμι.Μόλις πλύθηκε,βγήκε έξω,μα δε μπορούσε να βρει πουθενά τα ρούχα του,αφού του τα είχαν κλέψει οι συμπατριώτες του Ισραηλίτες..."

Αμέσως ο εκπρόσωπος του Ισραήλ τον διέκοψε φωνάζοντας:
"Ψεμματα!ψέμματα!Τότε δεν υπήρχε Ισραήλ και συνεπώς ούτε Ισρηλίτες στην περιοχή αυτή!

Τότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος απάντησε:
"αφου το ξεκαθαρίσαμε αυτό θα ξεκινήσω τώρα την ομιλία μου..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: