Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ BLOG;;;

Με αφορμή το περιστατικό των μηνύσεων εναντίον του blog press-gr και διευκρινίζοντας ότι ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ εμού και του προαναφερθέντος blog(μάλιστα αγνοούσα την ύπαρξή του μέχρι πρότινος) θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
Πρώτα απ'όλα δεν θα υποστρήριζα σε καμμία περίπτωση κανενός είδους συκοφαντικές ψευδοειδήσεις,πόσο δε μάλλον ενδεχόμενους εκβιασμούς προερχόμενους από τέτοιου τύπου ειδήσεις¨.

Ωστόσο ζούμε σε μια εποχή που η επονομαζομένη τέταρτη εξουσία(Τύπος) σε κάθε της μορφή-ηλεκτρονική ή γραπτή- γίνεται φερέφωνο επιχειρηματιών,μεγαλοεκδοτών,καναλαρχών που φλέρτάρουν με την εξουσία είτε για την εξασφάλιση οικονομικών αγαθών είτε για την ικανοποίηση πολιτικών φιλοδοξιών.

Ζούμε σε μια εποχή που μεγάλοι κι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι κατακλύζουν τα δημόσια και ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. εκφράζοντας στην πλειοψηφία τους τα συμφέροντα που τους στηρίζουν.

Ζούμε σε μια εποχή που η ενημέρωση άγεται και φέρεται στα καπρίτσια των κατεχόντων την εξουσία.
Σε αυτήν την εποχή κατεξοχήν τρόπο και τόπο έκφρασης των απλών καθημμερινών και κυρίως νέων ανθρώπων αποτελεί το διαδίκτυο και τα δωρεάν παρεχόμενα σε αυτό ιστολόγια.Ο προβληματισμός λοιπόν που θέλω να θέσω είναι ο εξής:

Μήπως αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται είναι η κορυφή του παγόβουνου;

Μήπως πρόκειται για την απαρχή μιάς νέας προσπάθειας ελέγχου και φιμώσεως των από τους τελευταίους θυλάκων της ελεύθερης έκφρασης;

Τα συμπεράσματα δικά σας.Θα ήθελα όμως να τα μοιραστείτε μαζί μου μέσω της διαδικασίας του σχολιασμού του κειμένου αυτού.


Υ.Γ. Ο προβληματισμός αυτός μου προέκυψε κατόπιν σχετικής συζητήσεως με των συνblogger mechanicos,όπου στα πλαίσια πλάκας αναρωτηθήκαμε μήπως θα πρέπει να κλείσουμε τα blogs μας για την αποφυγή μηνύσεων και δικαστικών εμπλοκών!!

2 σχόλια:

Christina Noe είπε...

Ine tixeo pou se orismena krati apagorevete i eleftheri xrisi tou diadiktiou oste ta atoma na min exoun eleftheri prosvasi ston terastio ogo pliroforion alla kai tin efxeria na ekfrazonte legontas tin gnomi tous xoris fovo kai pathos?Dimokratiki diktatoria...

giannis είπε...

opa re mitso, siga mh kinigisoun emas...eksallou de grafeis kt aksio minisis pros to paron..
kalo einai pantos na mh grafeis onomata k prokaleis kana periergo
ela aleksi?????xxxx