Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Τα όνειρα πεθαίνουν την αυγή....μα ξανάρχονται το επόμενο δείλι


Όπως παρατηρεί και ο Γιάννης στο menoiazei.blogspot.com σε όλους εμάς τους ανθρώπους,για τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν είναι μια απλή ομάδα αλλά τρόπος ζωής την περασμένη Τετάρτη το βράδυ μια σκέψη,ένας ευσεβής πόθος,ένα όνειρο κυριαρχούσε στην σκέψη μας...ρε μπας...άλλωστε η μπάλα είναι μεγάλη πουτ...α κατά την ρήση γνωστού Αυστριακού προπονητή,ρε μήπως γίνει τελικά το θαύμα,μήπως έφτασε η ώρα....


Κοιτάω το ρολόι μου ξανά και ξανά.Και καπάκια κοιτάζω την τηλεόραση,το σκορ....3-0 στο 60ο λεπτό, σύνολο σουτ Ολυμπιακού... "0" .Μέχρι το σημείο εκείνο το γήπεδο ήταν κατηφορικό...και με μεγάλη κλίση!Κάπου εκέι η Chelsea το παράτησε και είχαμε κι εμείς το δοκαράκι και την ευκαιρία του Άντζα.


Όχι δεν είμαι απογοτητευμένος...κάθε άλλο.Δεν μπορών να ξεχάσω τα 2 σπασμένα ποτήρια στο σαλόνι μου ένα για κάθε γκολ όταν στη Βρέμη το σκορ γινόταν 1-2 και μετά 1-3.ΔΕν μπορώ να ξεχάσω τη συγκλονιστική προσπάθεια των παικτών του Θρύλου σε Μπερναμπέου και Ολίμπικο.Δε μπορώ να ξεχάσω το 3-0 στο Καραϊσκάκη με τη Βέρντερ και τον κόσμο μας να παραλυρεί..."έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό".


Και νομίζω πως δεν πρέπει κανείς να τα ξεχάσει και να γυρίσει στη μιζέρια μερικών στην αρχή της χρονιάς με σχόλια τύπου "φταίει ο Λεμονής,ο Κοβάσεβιτς είναι γέρος,ο Κόκαλης δε δίνει λεφτά κλπ".΄Το θεμα είναι απλό...υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας και τα θαύματα δε συμβαίνουν κάθε μέρα.


Ο Ολυμπιακός φέτος στην Ευρώπη ανέβηκε στο πρώτο σκαλί...και όπως γράφει και ο Καβάφης "...κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο,να'σαι περήφανος κι ευτυχισμένος,εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι..."Αυτό που πρέπει να γίνει οργανωμένα και προγραμματισμένα του χρόνου είναι αρχικά η διατήρηση της ομάδας σε αυτό το "σκαλί" και ει δυνατόν η άνοδός της ένα σκαλί παραπάνω.Μα για να ξαναγωνιστεί ο Θρύλος στο Champions League μόνο ένας τρόπος υπάρχει...μέσω του πρωταθλήματος που επτά αγωνιστικές πριν το τέλος είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειάς του.

Forza Θρύλε λοιπόν για μια ακόμα κούπα και πολλά ευχαριστώ σε αυτούς που μας "ανάγκασαν" να ονειρεύμοαστε την πρόκριση παίζοντας με την Chelsea στους "16" του C.L.

1 σχόλιο:

giannis είπε...

simfono file...ank panta prepei na doume an tha eprepe na ginei kt kalitera apo toys ypeythinous etsi...
kmono gia tis stigmes pou periegrapses mporo na kseperaso tyxon apoleia protathlimatos
blepeis einai k 100 eth giorth gia tous opadous toy mpoymplh kths xountas--san apanthsh sto emeis sto ghpedo paizoume---
gelasa polu...ti na thymythei kaneis
to kupelo sth ripsi kermatos,ta conteiner pros serbia,tis gounes sto kiebo, ta koumpoyria, h to georgakopoulo....
giayto odhge agonon thimisou th nekrh kopela, tote me th ferrari h mipos ksexases,e?