Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ...


Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια για τη διατήρησαη της ιστορικής συνέχειας στο διηνεκές του χρόνου ενός οιουδήοτε ιστορικού υποκειμένου αποτελεί η διαρκής τήρηση των πατρογονικών εθίμων.Έτσι μετά τα κάλαντα Χριστουγέννων καιΠρωτοχρονιάς,μετά τις Απόκριες,μετά την Καθαρά Δευτέρα ήταν αναγκαίο να διατηρηθεί και αυτό της απόλυσης του προπονητή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού.Έτσι εχθές 11/03 ανκοινώθηκε η "κοινή συναινέσει" λύση του συμβολαίου του Λεμονή και η αντικατάστασή του από τον μέχρι πρότινος βοηθό του Ισπανό Σεγκούρα.



Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ποιός φταίει για το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός.Δεν ξέρω αν η τακτική του Λεμονή που είχε σαν αποτέλεσμα τα πρώτα "ευρωπαϊκά διπλα" δεν έκανε για το ελληνικό πρωτάθλημα.Δεν ξέρω αν έχει ήδη αποφασιστεί να δοθεί η κούπα στον παναθηναϊκό για τα 100 του χρόνια.


Ξέρω όμως πως οι ίδιοι παίχτες που έκαναν τη Βέρντερ να υποκύπτει δεν μπορούσαν να κερδίσουν τον Αστέρα Τρ.Ξέρω πως η ίδια ομάδα που κέδισε τη Λάτσιο στη Ρώμη και παρολίγο να ισοφάριζε τη Ρεάλ στην Ισπανία πάιζοντας με 10 παίχτες έπρεπε να στηριχθεί σε ένα νομικό λάθος για να κερδίσει τους 3 βαθμούς με τον Απ.Καλαμαριάς.Ξέρω τέλος πως ο Λεμονής δε μπορούσε ούτε να σκοράρει,ουτε να μαρκάρει,ούτε να τρέξει μες στον αγωνιστικό χώρο,όταν αυτό δεν το έκαναν ως όφειλαν οι παίχτες.


Δεν είμαι ούτε "Λεμονικός",ούτε "Μπαγιεβιτσικός",ούτε ξέρω γω τι άλλο σε "κος".Ούτε είμαι πρόεδρος ή ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. για να αποφασίζω,ούτε μπορώ να υποχρεώσω έναν παράγοντα να διοικεί το μαγαζί του όπως εγώ θέλω.Είμαι απλά Ολυμπιακός και μάλσιτα άρρωστος 30 χρόνια τώρα.Πιστεύω όμως πως το ταμείο γίνεται στο τέλος,πως πρέπει να αφήνεις ένα προπονητή να τελειώνει τη χρονιά και τότε να τον κρίνεις.


Σαν Ολυμπιακός λοιπόν,θέλω να εκφράσω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Τάκη για την ηδονή των δύο ευρωπαϊκών διπλών(αν και μου κόστισαν μισό σερβίτσιo ποτήρια) καθώς και για την τεσσάρα του κυπέλου που άλλαξε το όνομα του προπονητή του Π.Α.Ο. από Πεσέιρο σε...Τεσσέιρο!!






1 σχόλιο:

giannis είπε...

simfono file
lathos , eprpepe naton afisei na oloklirosei an k diafonousa me sir takis apo arxh
ma oxi tora, de kerdizoume kt
ypomonh telos
o thrilos den einai intrakom
perimenoume kiniseis ousias allios antidrash