Κυριακή 4 Μαΐου 2008

ΠΕΙΝΑΩ ΜΑΜΑ....!

Με παρεμεφερή του τίτλου λόγια εκφράζεται η απόγνωση από εκατομμύρια ανθρώπους στον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο εξαιτίας της ξέφρενης κούρσας ανόδου στις τιμές των τροφίμων διεθνώς.Εξαιρετικά σημαντική παρουσιάζεται η αύξηση στις τιμές του ρυζιού,που ανέκαθεν αοτελούσε βασικό πιάτο στο καθημερινό μενού των ανθρώπων σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.
Αναζητώντας τα αίτια του φαινομένου πρέπει να ψάξουμε στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή,που οφείλεται στις αλόγιστες ανθρώπινες αντιοικολογικές επεμβάσεις,στην μείωση των εδαφών όπου καλλιεργούνται τρόφιμα προκειμένου να καλλιεργηθούν βιοκαύσιμα,προεξεχούσης της Βραζιλίας,στην αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και στην ζήτηση ολοένα και περισσότερης ποσότητας τροφίμων αντίστοιχα,καθώς και σε μια προσπάθεια διεθνούς κερδοσκοπίας με τη δημιουργία τεχνητής έλλειψης.
Όλοι οι διθνείς φορείς όπως ο Ο.Η.Ε. το Δ.Ν.Τ., η Παγκόσμια Τράπεζα περιορίζουν τη "δράση" τους σε ένα ρόλο σύγχρονου Κουασιμόδου,κρούοντας απλά τον κώδωνα του κινδύνου.Όσο για τα Μ.Μ.Ε....μόλις πρόσφατα "ανακάλυψαν την Αμερική" αφιερώνοντας ελάχιστα δευτερόλεπτα από τα δελτία τους λίγο πριν τα αθλητικά(με εξαίρεση τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης και του ΣΚΑΪ για να λέμε και του στραβού το δίκιο).Γιατί αν το θεματάκι δεν εκτοξεύει τα νούμερα της AGB με κίτρινες ή ροζ αποχρώσεις....δε λέει,ακόμα κι αν σε αυτό οφείλονται ταραχές στην Ινδία με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και θανάτους απελπισμένων πεινασμένων ανθρώπων ή την πτώση της κυβέρνησης της Αϊτής...
Πολλά τα κουδουνίσματα πανταχόθεν σαν σε εκκλησία που περιμένουν οι πιστοί το θάυμα από το Θεό.Μα η λύση είναι απλή...μας το έλεγαν πάντα οι καθηγητές της έκθεσης...η λύση βρίσκεται πάντα στον περιορισμό,την ανάσχεση και στην εξάλειψη των αιτίων που προκαλούν ένα φαινόμενο...!!
Απλό είναι....απλά μάλλον στις εκθέσεις ήταν και ανέξοδο...ενώ στην πραγματική ζωή τα κέρδη βρίσκονται πάνω από τους ανθρώπους...

1 σχόλιο:

giannis είπε...

ths ghs oi peinasmenoi......
psaxte to arthro toy bergopoulou sthn eleytherotypia....poly kalo
kai anamenetai na pane k pio pano oi times agrotikon agathon...

na deis ti souxo gia meta