Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

EUROCARNAVALISION

Τον τελευταίο καιρό,όπου κι αν πάω ακούω για τη Εurovision και τα όσα διαδραματίζονται στα πλαίσιά της.Η αλήθεια είναι πως μετά την ανάρτηση για τον ελληνικό προκριματικό της Εurovision είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξανασχοληθώ με το θεματάκι.Άλλωστε ένα θέμα το οποίο απασχολεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στο 90% του χρόνου του απαξιώνεται από μόνο του.
Αλλά αυτό που μου έσπασε τα...νεύρα(μην πω τίποτα άλλο πιο άκομψο) ήταν οι συζητήσεις επί συζητήσεων για το φωνητικό ταλέντο της Ελληνίδας εκπροσώπου Καλομοίρας,το άνευ νοήματος περιεχόμενο των στίχων του τραγουδιού(ίσα ίσα που η λέξη CΟΜΒΙΝΑtion εμπεριέχει και το ελληνικό εθνικό σπόρ της...κομπίνας) και το αμφιβόλου ποιότητος μείγμα μελωδιών της μουσικής,που το επενδύει.Λες και το Eurovision Song Contest αποτελεί κάτι το σημαντικό,κάποιο μουσικό διαγωνισμό ουσίας και όχι ένα απλό τηλεοπτικό πανηγυράκι...
Κι όμως σε αυτό το πανηγυράκι η Ελλάδα δε θα μπορούσε να βρει πιο ταιριαστό εκπρόσωπο από την Καλομοίρα.Πολύ απλά γιατί στο πρόσωπο της συμπαθούς κατά τα άλλα τραγουδίστριας(;) απεικονίζεται άμεσα η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.
Μιας Ελλάδας της οποίας οι κάτοικοι μιλούν τα ίδια κακοποιημένα ελληνικά με συχνή χρήση λέξεων της αγγλικής όπως η ομογενής Καλομοίρα.
Μίας Ελλάδας που αντιμετωπίζει με συγκλονιστική αθωότητα έως και αφέλεια τα καθημερινά προβλήματά της ψηφίζοντας με "νάζι" τα δύο μεγάλα κόμματα εναλλάξ,τα ίδια κόμματα που όχι μόνο έχουν αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν και καθημερινά συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι αδυνατούν να τα επιλύσουν, μα που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για τη δημιουργία τους.
Μιάς Ελλάδας αφελούς που βάζει φωτιά στα μηχανάκια της ΑGΒ στα μεσημεριανά "κουσκουσάδικα" τηλεκανιβαλοχώρια και σε κάθε επιπέδου Eurovision εκπομπή την ίδια ώρα που "διαμαρτύρεται" για το κόψιμο της εκπομμπής του Κούλογλου στη δημόσια τηλεόραση,χωρίς ποτέ να την έχει δει.
Μιάς Ελλάδας που θυμάται τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα μια μέρα κάθε 4 ή πολλές φορές και λιγότερα χρόνια και τον υπόλοιπο καιρό αναλώνεται στο προσφιλές σπορ του "φιλήματος της κατουρημένης ποδιάς"για ένα μισθουλάκο κοντά στα 650-700 Ευρώ,αδιαφορώντας ποιανού κόμματος ούρα γεύεται στα χείλη,αρκεί να γίνει η δουλίτσα της,όπως η συμπαθής Καλομοίρα αγνοέι το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού...
Προς τι οι διαμαρτυρίες λοιπόν,όλων αυτών των δήθεν μουσικόφιλων τηλεμαϊαντανών επαϊόντων;;Μάλλον οφείλονται στο ότι κατά πως δήλωσε και ο αριστοφανικός τιτανοτεράστιος Θ.Καρακατσάνης "...στην Ελλάδα υποφέρουμε από τους ψευτοδιανοούμενους...!".Γιατί τελικά αν αναζητήσουμε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας,δε θα βρούμε κάτι πιο ταιριαστό από την....Καλομοίρα,για κακή μας....μοίρα!

Υ.Γ.προσωπικά αν μου βάζανε στο χέρι ένα κινητό με την απειλή πως να δεν ψηφίσω στη Eurovision θα εκραγεί στο χέρι μου....θα ψήφιζα τους Φινλανδούς....αφού αποκλείστηκαν οι... Τσέχες!!!

4 σχόλια:

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

100% Σωστός! Προσυπογράφω.

elf είπε...

Λύσσα κακιά με τις Τσέχες όλοι οι αρσενικοί! Ορίστε, το φάγατε το κοριτσάκι με τη γκρίνια σας, τρίτο ήρθε (και ποιος τους ακούει τώρα τους ειδήμονες για τις παγκόσμιες συνομωσίες εναντίον μας). Ανθέλληνες!

Morpheus είπε...

Αυτες τις τσεχες αμαν ... Συμφωνω 100% ... δεν ειδα eurovision αλλά ακουσα το τουρκικο και μ' αρεσε ...

giannis είπε...

palia k idia re kathe xrono
siga, gelame k teleiose

k alles kopelies kales htan,,,
ase mas re elf na ekfrasoume to thaymasmo mas free...xxxx