Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Η ΜΠΑΛΑ....ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου,οι ποδοσφαιρόφιλοι απόλαυσαν πολλές εκπλήξεις,ενώ στα περισσότερα γήπεδα κυριάρχησαν τα συνθήματα και τα πανό κατά της δολοφόνων-ειδικών φρουρών,δείχνοντας πως και οι απανταχού οπαδοί και φίλαθλοι αποτελούν μέρος της κοινωνίας.Αναλυτικότερα:

Λάρισα-Ολυμπιακός 1-1:ο γαύρος δεν τα κατάφερε πάλι στον βαλτωμένο κάμπο και η παράδοση που τον θέλει να μη κερδίζει στο Αλκαζάρ τα τελευταία 21 χρόνια συνεχίστηκε.Πάντως το ματσάκι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό,είχε ρυθμό ενώ το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Π.Α.Ο.Κ - Skoda Ξάνθη 1-0:ο νόμος της Τούμπας μίλησε και η μπαοκάρα θα μπορούσε να είχε πετύχει πολύ περισσότερα τέρματα αν δεν είχε απέναντί της τον εκπληκτικό πορτιέρο των Ακριτών Γκσμπούρνινγκ,ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στην 14η αγωνιστική για να παραβιαστεί η εστία της Ξάνθης σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0:εύκολη νίκη για το βάζελο που επιτέλους ευτύχησε να του δοθεί και το πρώτο πέναλτυ!!!Όσο για τους Σερραίους κατέρρευσαν μετά το 1-0 και φαίνεται να εναποθέτουν τις όποιες ελπίδες τους για παραμονή στον νέο Βέλγο τεχνικό τους Ούγκο Μπρος.

Άρης-Α.Ε.Κ. 1-1: τα κατάφρε η χανούμισα και με γκολ της χρυσής αλλαγής της Εντίνιο τσίμπησε το βαθμό στο Κλ.Βικελίδης σε ένα παιχνίδι που ο Σκώληξ δικαιούταν τη νίκη.Μα η ζωή δεν είναι δίκαια και το ίδιο ισχύει και για τη μπάλα...

Εργοτέλης-Ο.Φ.Η 1-3:στη μάχη της Κρήτης κέρδισε αυτός που χρειαζόταν περισσότερο τους βαθμούς.Περισσότερο παθιασμένοι οι ομιλήτες έδειξαν πως το φίδι αν του δώσεις την ευκαιρία μπορεί ακόμα να δαγκώσει,δίχως να δείξουν λύπηση στους συμπολίτες τους.

Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-0:ένα αποτέλεσμα-έκπληξη λόγω της ευκολίας που ήρθε.Αλλά τι άλλο μπορούσε να γίνει όταν οι Βοιωτοί είχαν ένα εκπληκτικό Λεονάρντο που ζωγράφιζε εξίσου καλά με τον συνονόματό του ΝταΒίντσι,καθαρίζοντας για πάρτη τους ένα ακόμα μάτς στην απόρθητη έως τώρα Λειβαδιά.

Θρασύβουλος-Πανιώνιος 1-3:στον βούρκο της Φυλής ο Θράσος δεν κατόρθωσε να αντισταθεί στις ορέξεις του Εστογιανόφ και της παρέας του.Δίκαιη η νίκη για τον ιστορικό,ενώ η ήττα δείχνει στους δυτικοπραοστιώτες πως πρέπει να αλλάξουν πολλά αν θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Αστέρας Τρ.-Ηρακλής 1-2: οι γριές κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη στην άμυνα των Τριπολιτών και να αλώσουν την έδρα του Αστέρα.Ακόμα ένα όμορφο γκολ από τον Επστάιν,ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μεταμόρφωση του γηραιού στο β΄ημίχρονο καθώς και το ότι ο Αστέρας δεν μετουσιώσε την υπεροχή του στο α΄μισό σε κάποιο γκολ θυμ΄ζιοντας την προ-Κωστένογλου εποχή...

Μετά τιμής
Φανούρης Ballhead